Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Fakültemizde “Bir Gençlik Kuruluşu Olarak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü” Konferansı

Fakültemiz Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Topluluğu’nun hazırladığı “Bir Gençlik Kuruluşu Olarak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü” konferansına Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak konuk oldu.

G1

Fakültemiz Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Topluluğu tarafından Doç. Dr. Zübeyde Süllü öncülüğünde “Bir Gençlik Kuruluşu Olarak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü” konferansı gerçekleştirildi. Konferansa Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak konuk oldu. Fakültemiz Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Dekanımız Prof. Dr. Muharrem Çetin, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

G2

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan konferans, Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan tanıtım filmi ile devam etti.

G3

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü olarak üç hizmet alanında hizmet verdiğini dile getiren Asrak, 4. sınıf öğrencilerine Gençlik Hizmetleri kapsamında Yolkonak Gençlik Kampı’na götürme sözü verdi.

G4

Horma Kanyonu Yürüyüş Parkuru Projesi’nin kendi çabaları ve yetkili mercilerle etkili iletişim kurmasıyla hayata geçtiğini vurgulayan Asrak, “Pınarbaşı’nda Türkiye’nin en vizyonlu turizm projesi olan Horma Kanyonu’na günde bin ila 2 bin arası ziyaretçi geliyor. Burasının herkesin görebileceği bir hale gelmesi için uğraştık.” ifadeleriyle sözlerine devam etti.

Yıl sonunda açılmaya hazırlanan Olimpiyatlara Hazırlık Merkezi ile ilgili bilgiler veren Reşat Asrak, “Kastamonu’da 516 dönümlük arazi içerisindeki Olimpiyatlara Hazırlık Merkezi’nin içerisinde kongre merkezi, atletizm pisti, 160 yataklı konaklama, antrenman salonları ve minder salonu var. Merkezin yüzde 95’i tamamlandı ve bu proje Bakanlığın en prestijli projesidir.” şeklinde konuştu.

Asrak, konuşmasında İstiklal Yolu Yürüyüşü’nün hikayesini ve önemini anlatırken, Adem Metan’ın “Destansı Bir Zaferin Yolculuğu! Atatürk ve İstiklal Yürüyüşü” adlı videosu da katılımcılara izletildi.

G5

İLK DEFA BİR FAKÜLTEDE ÖĞRENCİLER İLE YÜZ YÜZE BULUŞTU

Dekanımız Prof. Dr. Muharrem Çetin, Reşat Asrak’a bu etkinliğe konuşmacı olarak katıldığı için teşekkürlerini iletti ve sözlerine şöyle devam etti: “Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün hedef kitlesi siz öğrencilerimizsiniz. Gençlik ve Spor İl Müdürümüz, KYK yurtları haricinde ilk defa bir fakültede yüz yüze bir hedef kitlesi ile buluştu… Sadece kitaplar, dersler, notlar üzerinden hayat sürmüyor, hayatın bir de uygulama tarafı var. Öğrencilerimiz de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün bu yöndeki faaliyetlerine katılmalılar.”

G6

Konferans, Dekanımız Prof. Dr. Muharrem Çetin’in, Reşat Asrak’a plaket ve hediye takdimi ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

G7