Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Topluluğu ile Turizm ve Gastronomi Topluluğu İşbirliğinde “Günümüz Yemek Trendleri ve İşletme Sahibi Olmak” Konferansı

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Topluluğu ile Turizm ve Gastronomi Topluluğu işbirliğinde “Günümüz Yemek Trendleri ve İşletme Sahibi Olmak” konferansı düzenlendi.

1

Fakültemiz Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Topluluğu danışmanı Doç. Dr. Zübeyde Süllü ve Turizm Fakültesi Turizm ve Gastronomi Topluluğu danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Hakkı Çılgınoğlu öncülüğünde, “Günümüz Yemek Trendleri ve İşletme Sahibi Olmak” adlı workshop ve konferans gerçekleştirildi. Konferansa konuşmacı olarak mutfak şefi Ersin Avşar katıldı.

2

Ersin Avşar konferans öncesi Turizm Fakültesi Mutfak Uygulama Laboratuvarında Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ile birlikte İtalyan yemeği Ravioli hazırladı. Mutfağın inceliklerinden söz eden Avşar, daha sonra konferans salonunda öğrencilerle biraraya geldi.

3

Konferansa kendinden bahsederek başlayan Avşar, “Pandemiyle beraber yeme alışkanlıkları değişti ama akımların tekrardan eskiye döneceğini savunanlardan biriyim. Trend olarak fast food ve sokak lezzetleri her zaman var. Bunların gelişmesinde hızlı tüketim ve ucuz olması rol oynuyor. Pandemi ile birlikte hayatımıza sağlıklı yaşamın önemi, yiyeceklerin besin değerini kaybetmemesi için çiğ tüketilmesi ön plana çıktı.” şeklinde konuştu.

4

Restoran açarken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlatan Avşar, “Restoran açarken ilk önce kendinizi bilmeniz gerekir. ‘Ben neyi yapabiliyorum?’ diye kendimize sormamız gerekir. Restoranı nerede açacağınız çok önemli. Ayrıca hitap edeceğiniz kitle ve ayıracağınız bütçe de önemli. Herkes restoran açabilir ancak önemli olan onun altını doldurabilmek.” ifadelerini kullandı.

5

Konferans, Doç. Dr. Zübeyde Süllü’nün Ersin Avşar’a plaket ve Turizm ve Gastronomi Topluluğu Başkanı Hümeyra Kayan’ın hediye takdiminin ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

6