TRT ile Üniversitemiz iş birliğiyle, ''Türk Dünyası ve Sinema Kültürümüz'' konulu panel, 29 Kasım 2018 günü Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesi Konferans Salonu’nda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ayhan Biber, Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Muharrem Çetin, Üniversitemizin Fakülte Dekanları, Yüksekokul Müdürleri, Öğretim Üyeleri ve Öğrencilerimizin katılımlarıyla gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Muharrem Çetin’in yaptığı panele TRT Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ömer Özdenören, Kırgızistan Sinema Birliği Başkanı Taalaibek Kulmendeev, Özbekistan Özbekkino Sanat Kurulu Başkanı Feruza Turakhujaeva ve Kazakistan Khabar Ajansı Belgesel-Siyasi Programlar Başprodüktörü Iskakh Yegemberdiyev konuşmacı olarak katıldı. Panelde Türk Dünyası’nda sinemanın sorunları, yapılması gerekenler ve çözüm önerileri ele alındı.

Türk Dünyası’nda sinema alanında ortak iş birliğinin önemine vurgu yapılan panelde Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Muharrem Çetin son yıllarda sinemanın öneminin arttığını vurgularken Türk Dünyası'nın ortak bir dil ve ortak bir alfabe kullanmasının en büyük temennilerinden biri olduğunu belirtti. TRT Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu ise yaptığı konuşmada sinemanın günümüzde kültürleri, milletleri birbirlerine yaklaştıran en kestirme mecra olduğunu belirtirken Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ömer Özdenören de gerçekleştirdiği sunumla Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Türk Sineması'na katkılarını aktardı. Kırgızistan Sinema Birliği Başkanı Taalaibek Kulmendeev ve Özbekistan Özbekkino Sanat Kurulu Başkanı Feruza Turakhujaeva yaptıkları konuşmalarda ülkelerindeki sinema başyapıtlarından bahsederek, sinemanın kültürleri birleştirme ve yaklaştırma gücüne vurgu yaptılar. Son konuşmayı gerçekleştiren Kazakistan Khabar Ajansı Belgesel-Siyasi Programlar Başprodüktörü Iskakh Yegemberdiyev ise öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, sinema alanında başarının anahtarının çok çalışmak ve asla pes etmemek olduğunu belirtti.

Katılımcıların konuşmalarının ardından soru-cevap faslı ile panel son buldu.