Fakültemiz Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Öğrencileri, Halkla İlişkiler Uygulamaları dersi kapsamında kriz yönetimi konusunu AFAD temsilcilerinden dinlediler. AFAD Kastamonu İl Şube Müdürü Dr. Suat Tüfekçi ve Arama Kurtarma teknisyeni Bülent Yüce öğrencilere yönelik olarak gerçekleştirdikleri sunumda kriz yönetimine ilişkin teorik ve uygulama alanında bilgiler verdiler. Dr. Suat Tüfekçi kriz yönetimi konusunda öncelikle mevzuat bilgisine hâkim olmanın önemini nedenleriyle açıkladı. Tüfekçi, kriz esnasında yönetimin neler yapması gerektiği konusunu anlatarak kriz yönetimi konusundan çok risk yönetimi üzerinde durulmasının önemini vurguladı. Uzun yıllar Arama Kurtarma Teknisyeni olarak görev yapan Bülent Yüce ise katıldığı çalışmaları örnek vererek kriz yönetimi esnasında zaman yönetimi, medya ile ilişkiler ve olay yeri yönetimi konusundaki tecrübelerini aktardı. Sunum öğrencilerin konuklara merak ettikleri soruları sorması ve çiçek sunması ile sona erdi. AFAD’tan gelen konuklarımız daha sonra Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Muharrem Çetin’e nezaket ziyaretinde bulunarak okulumuzdan ayrıldılar.

AFAD1

AFAD2