3. Alt bilgiyi geç

Fakültemiz Öğrencilerinin Hazırladığı Kısa Film Projeleri AFAD Tarafından Desteklenecek

‘'Afete Hazır Türkiye'’ Eğitim ve Bilinçlendirme Kampanyası’nın Afete Hazır Gençler modülü kapsamında afet bilincinin arttırılması için AFAD’ın yürüttüğü Kısa Film Destek Programı’nda hibe almaya hak kazanan senaryolar belli oldu.  Bu kapsamda Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı iki ayrı film projesi desteklenmeye uygun görüldü.

Fakültemiz Radyo TV ve Sinema Bölümü I. Sınıf öğrencilerinden Burak Çıplak ve Orçun Küçükseller’in “Hayal Kavanozu” adlı projesi ve Gazetecilik Bölümü I. Sınıf öğrencilerinden Ali İlter AÇIL’ın “Asası Yoktur Çocukların” adlı kısa film projeleri, Türkiye genelinden 24 ildeki 36 üniversiteden toplam 62 kısa film projesi arasından seçildi.

Hibe desteği almaya hak kazanan kısa film projelerinin sahipleriyle AFAD Eğitim Merkezi’nde (AFADEM) iki günlük bir çalıştay yapılacak. 1-2 Temmuz 2014 tarihlerinde yapılacak çalıştayın ardından proje gruplarıyla sözleşme imzalanacak.

Marmara Depremi’nin Yıldönümünde Gala Yapılacak

Danışmanlığı Öğretim Görevlisi Eser AYGÜL tarafından gerçekleştirilen kısa film projeleri, Ağustos ayı ortasında tamamlanarak büyük Marmara Depremi’nin yıldönümünde düzenlenecek galada gösterilecek. Aynı zamanda uygun bulunan filmler TRT kanallarında ve özel televizyon kanallarında yayın imkânı bulacak.