Soner Kızılkaya, Genç İletişimcilere Değişen Haberciliği Anlattı

AL JAZEERA Türk Haber Editörü Soner Kızılkaya, Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya Ve İletişim Topluluğu’nun düzenlediği etkinlikler kapsamında ‘’Televizyon Haberciliği’’ konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.

Fazıl Boyner Sağlık Yüksek Okulu Seminer Salonunda gerçekleşen söyleşiye çok sayıda öğrenci ve akademisyen katıldı.

Televizyon kavramının değiştiğini vurgulayan Kızılkaya; buna bağlı olarak televizyon haberciliğinin de gelişen teknolojinin etkisiyle farklılaştığını söyledi. Söyleşiye çeşitli örnekler vererek devam eden KIZILKAYA; genç iletişimcilerin değişen teknolojileri takip ederek kendilerini sürekli geliştirmeleri gerektiğini belirtti. Televizyon haberciliğinin anlatmak değil, göstermek olduğunu belirten Kızılkaya; günümüz muhabirlerinin, haber yazmanın yanı sıra haberi görselleştirmeyi de bilmesi gerektiğini vurguladı.

Etkinlik, İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ersoy SOYDAN’ın AL JAZEERA Türk Haber Editörü Soner KIZILKAYA’ ya teşekkür konuşması ve çiçek takdimi ile sona erdi.