Gezici Film Festivali Üniversitemizde

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ankara Sinema Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği Gezici Festival Kastamonu Üniversitesi'ne geliyor. Bu yıl yirminci yaşını kutlayan festival Ankara, Eskişehir ve Sinop'taki gösterimin ardından Kastamonu Üniversitesi Medya ve İletişim Topluluğu'nun konuğu olarak üniversitemizde sinemaseverlerle buluşacak.

1995'ten beri Türk ve Dünya Sineması'nın en seçkin örneklerini izleyicilerle buluşturan Gezici Festival'in Kastamonu durağında, ilk olarak Dünya prömiyeri 2013 yılında Roma Film Festivali'nde, Türkiye prömiyeri ise 33. İstanbul Film Festivali'nde gerçekleştirilen yönetmen Tayfun Pirselimoğlu'nun ''Ben O Değilim'' adlı filmi gösterilecek. Gösterimin ardından filmin yönetmeni Tayfun Pirselimoğlu ile söyleşi gerçekleştirilecek. Bu söyleşinin ardından ise yönetmen Murat Düzgünoğlu'nun katılımı ile ''Neden Tarkovski Olamıyorum?'' adlı film gösterilecek. 51. Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Sanat Yönetmeni ödülü alan ''Neden Tarkovski Olamıyorum?'' adlı filmin gösterimi sonrasında da filmin yönetmeni Murat Düzgünoğlu ile bir söyleşi gerçekleştirilecek.

8 Aralık Pazartesi günü Kastamonu Üniversitesi 3 Mart Konferans Salonu'nda saat 09.30'da başlayacak olan festival tüm gün sürecek.