Gezici Film Festivali Kastamonu'da

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi, bu yıl yirmincisi düzenlenen gezici film festivaline ilk kez ev sahipliği yaptı.

Gezici festival, Ankara, Eskişehir ve Sinop'taki gösterimin ardından programında olmamasına rağmen Medya ve İletişim Topluluğu'nun konuğu olarak, üniversitemizde sinemaseverlerle buluştu.

1995'ten beri Türk ve Dünya Sineması'nın en seçkin örneklerini izleyicilerle buluşturan Gezici Festival'in Kastamonu durağında ilk olarak Dünya prömiyeri 2013 yılında Roma Film Festivali'nde, Türkiye prömiyeri ise 33. İstanbul Film Festivali'nde yapılan, ''Ben O Değilim'' adlı filmin gösterimi gerçekleştirildi. Katılımın yoğun olduğu gösterimin ardından filmin yönetmeni Tayfun Pirselimoğlu ve festivalin genel koordinatörü Ahmet Boyacıoğlu ile bir söyleşi gerçekleştirildi.

Festivalin ikinci bölümünde ise yönetmenliğini Murat Düzgünoğlu’nun yaptığı Adana Altın Koza'da "Yılmaz Güney Ödülü", "Film-Yön En İyi Yönetmen Ödülü" ve 51. Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Sanat Yönetmeni ödülü alan "Neden Tarkovski Olamıyorum?" adlı film, Gezici Festival aracılığıyla Kastamonu’da seyircisiyle buluştu. Gösterimin ardından hava muhalefeti nedeniyle Kastamonu’ya gelemeyen filmin yönetmeni Murat Düzgünoğlu ile, tele-konferans yoluyla bir söyleşi gerçekleştirildi.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı, Yrd. Doç. Dr. Ersoy SOYDAN’ın konuklara çiçek takdim etmesiyle son buldu.

Haber: Ahmet ZORDAĞLAR & Umut SARISALTIK