Akbank Kısa Film Festivali Kastamonu’da

Akbank Kısa Film Festivali Kastamonu’da!

Geçtiğimiz yıl, İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Topluluğu'nun girişimleri neticesinde ilk kez üniversitemizde gerçekleştirilen Akbank Kısa Film Festivali bu yıl 2. kez üniversitemize konuk oluyor.

Sinema sanatı üzerinde kısa filmlerin öncü rolünün bilinciyle, bu alanda bir platform oluşturma hedefiyle yola çıkan Akbank Kısa Film Festivali, bu yıl 12. kez düzenleniyor. Festivalde film gösterimleri, atölyeler ve söyleşilerin yanı sıra bir de yarışma yer alıyor. Akbank Sanat'tan yapılan açıklamaya göre, 12. Akbank Kısa Film Festivali kapsamında ulusal ve uluslararası olmak üzere iki ayrı kategoride gerçekleştirilen yarışmaya, 45 ülkeden 822 kısa film başvurdu. Festival jürisinin değerlendirmesi sonucu daha önce Cannes, Venedik, Berlin, Montreal Film Festivalleri’nde ödül kazanan filmlerinde aralarında yer aldığı 14 kısa film, 12. Akbank Kısa Film Festivali kapsamında ilk kez Türk seyircisi ile buluşma ve “En İyi Kısa Film” ödülü için yarışma hakkı kazandı. Bu çerçevede, Uluslararası Kategori En İyi Kısa Film Ödülü", Patrick Vollrath'ın yönetmenliğini yaptığı "Everything Will Be Ok" filmine verilirken, "Ulusal Kategori En İyi Kısa Film Ödülü"ne ise Gülistan Acet'in yönetmenliğini üstlendiği "Günah" birinciliğe layık görüldü.

Medya ve İletişim Topluluğu Etkinliklerine Tam Gaz Devam Ediyor!

Birbirinden sanatsal, birbirinden heyecanlı ve birbirinden eğlenceli ödüllü kısa filmler bu yılda Medya ve İletişim Topluluğu'nun öncülüğünde Akbank Sanat Ekibiyle Kastamonu Üniversitesi öğrencileriyle buluşuyor.

Kurulduğu günden bu yana pek çok etkinliğe imza atan Medya ve İletişim topluluğu, geçtiğimiz eğitim-öğretim dönemi içerisinde de üniversitemizin Gezici Film Festivali, İf Kısa Film Festivali ve Akbank Kısa Film Festivallerine ev sahipliği yapmasına öncülük etmiş ve Kastamonu Üniversitesi'nde bir festival geleneğinin oluşmasına katkı sağlamıştı. Bu dönemde de etkinliklerine yine Gezici Film Festivali, İf Kısa Film Festivali ile devam eden Medya ve İletişim Topluluğu, Akbank Film Festivali ile yine sinemaseverlere bir şölen sunmaya hazırlanıyor.

12. Akbank Kısa Film Festivali'nin ödüllü filmleri "Ödüllü Filmler Üniversitelerde" etkinliği kapsamında, 22 Mart-13 Mayıs tarihleri arasında Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Eskişehir gibi üniversite kampüslerindeki gösterimlerinin ardından 13 Nisan Çarşamba günü Kastamonu Üniversitesi’ndeki gençlerle buluşacak.  Saat, 13:00’da 3 Mart Konferans Salonu'nda gerçekleşecek etkinliğe tüm Kastamonu Üniversitesi öğrencileri ve öğretim üyeleri davetlidir.