Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Fakültemizde “Medya ve Halkla İlişkiler” Konferansı Düzenlendi

Fakültemizde yürütülen Halkla İlişkiler Uygulamaları dersi kapsamında Nasrullah Gazetesi köşe yazarı Fatma Bölükbaş’ın katılımıyla bir konferans düzenlendi.

M1

Fakültemizde Doç. Dr. Zübeyde Süllü tarafından yürütülen Halkla İlişkiler Uygulamaları dersi öğrencileri tarafından ”Medya ve Halkla İlişkiler” adlı bir konferans düzenlendi. Konferansta Nasrullah Gazetesi köşe yazarı Fatma Bölükbaş konuşma yaptı. Bölükbaş programda, halkla ilişkilerin tanımı, halkla ilişkiler sorumlusunun yapması gerekenler ve basının halkla ilişkiler açısından önemi gibi konulara değindi.

M2

Konuşmasını bitiren Bölükbaş, Nasrullah Gazetesi imtiyaz sahibi İrfan Salcı’yı kürsüye davet etti. Salcı, konuşmasına başlarken Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde okuyan öğrencilerin çok şanslı olduğunu ve kendisinin bu işin okulunu okuyamadığını dile getirdi. Okumadığı halde günümüzdeki pozisyona gelmesinin sebebini “hayal etmek ve çok istemek” olarak açıklayan Salcı, “ Yerel ulusalın lokomotifidir… Para kaygınız olmasın, itibar kaygınız olsun.” dedi.

M3

Okumanın içinde ukde kaldığını söyleyen Salcı, dönemin başında Kastamonu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nda öğrenim hayatına atıldığını da sözlerine ekledi.

Gazete Kampüs muhabiri Deniz Aydemir’in yönelttiği soru üzerine köşe yazarı ve muhabir arasındaki fark hakkında konuşan katılımcılar, muhabirin günlük olayları takip edip kendi yorumunu katmadan haberi objektif bir şekilde yazarken köşe yazarının gündemi takip edip bir konu hakkında yorumunu katarak köşesini yazdığını dile getirdiler.

Program Fatma Bölükbaş ve İrfan Salcı’ya sorulan soruların cevaplanması ve çiçek takdimi ile sona erdi.

M4