Hakkımızda

En genel anlamıyla duygu, düşünce, tutum ve davranışların paylaşıldığı bir süreç olarak tanımlanan iletişim, toplumsal sistemlerin varlıklarını etkili ve sağlıklı bir şekilde sürdürebilmeleri açısından çok önemli işlevler üstlenmektedir. Bilgi ve enformasyon teknolojilerinin hızla gelişmesiyle birlikte iletişim alanında eğitimli bireylere olan ihtiyaç günden güne artmaktadır. Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi, bu ihtiyaçların giderilmesini ilke edinerek 2010 yılında kurulmuştur.

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Gazetecilik, Radyo-Televizyon ve Sinema olmak üzere üç bölümden oluşan İletişim Fakültesi; 2012-2013 Akademik Yılı’nda Gazetecilik ile Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümlerinde, 2013-2014 yılında ise Radyo Sinema ve Televizyon Bölümünde, örgün ve ikinci öğretim programlarıyla eğitim öğretim hayatına başlamıştır.

2018-2019 eğitim-öğretim yılı itibarıyla da Halkla İlişkiler ve Reklamcılık ile Gazetecilik Anabilim Dallarında yüksek lisans düzeyinde dersler yürütülmeye başlanmıştır.

Teorik eğitim kadar öğrencilerin mesleki yaşantılarına dönük uygulamalı eğitime önem veren İletişim Fakültesi’nde Kastamonu Kampüs Radyo, Kastamonu Kampüs TV ve internet gazetesi Kastamonu Gazete Kampüs, öğrencilerin uygulama mecraları olarak yayın hayatını sürdürmektedir. Ayrıca Fotoğrafçılık Atölyesi ve Reklam Atölyesi’nde öğrencilerin kendi yaratıcı fikirlerini ortaya çıkarmalarına imkân sağlanmaktadır.

Bunların yanı sıra bilimsel hakemli Kastamonu İletişim Araştırmaları Dergisi, 2018 Aralık ayından bu yana yayınlanmaktadır.