Fakültemiz Öğrencileri Kastamonu Adliyesi’nde

Fakültemiz son sınıf öğrencileri Kastamonu Adliyesi’ni ziyaret etti.

Fakültemiz Dr. Öğretim Üyesi Selver Mertoğlu’nun yürüttüğü Polis Adliye Gazeteciliği dersi kapsamında Kastamonu Adliyesi’ne bir ziyaret gerçekleştirildi. Öğrenciler, davalara katılarak gözlem yapma şansı buldu ve olaylar hakkında detaylı notlar aldı.

Teknik gezi sırasında öğrenciler Cumhuriyet Savcısı ile tanışma fırsatı buldu ve savcıya çeşitli sorular yöneltti. Hukuki süreçlerin pratik yönleri hakkında bilgi edinme şansı yakalayan öğrenciler bu teknik gezi ile birlikte mesleki deneyim kazandı.

Dr. Mertoğlu, öğrencilerin derste öğrendikleri bilgileri pekiştirmeleri için böyle bir ziyaret organize ettiğini söyledi. Bu tarz ziyaretlerin devam edeceğini aktaran Dr. Mertoğlu, “Böylelikle öğrenciler adliye ortamına ve hukuki terminolojiye aşinalık kazandılar” dedi.