Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Fakültemizde 2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Düzenlendi

Fakültemizde 2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni düzenlendi.

Fakültemizde 2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni düzenlendi. Fakültemiz Konferans Salonu’nda gerçekleşen törene, Dekanımız Prof. Dr. Muharrem Çetin, Dekan Yardımcılarımız Doç. Dr. Ersoy Soydan, Doç. Dr. Erkam Temir başta olmak üzere öğretim elemanlarımız, idari personelimiz, öğrencilerimiz ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasını Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Muharrem Çetin yaptı. Mezun olan öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik eden Prof. Dr. Çetin, Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin altyapısı ve eğitim seviyesiyle adından söz ettiren bir fakülte haline geldiğini vurguladı. Pandemi ve daha sonra ülkemizde yaşanan deprem felaketi sebebiyle bu dönem mezun olan öğrencilerin eğitimlerinin bir kısmının uzaktan eğitim şeklinde yürütülmek zorunda kalındığını söyleyen Prof. Dr. Çetin, bu durum Fakülte’nin olanaklarından öğrencilerin daha iyi yararlanmasını engellese de yüz yüze eğitim sürecinde özverili çalışmalarla oluşan noksanlıkları telafi etmeye çalıştıklarını vurguladı. İletişim Fakültesi’nin akademik dergisi, gazetesi, radyo ve televizyon stüdyoları ve sosyal sorumluluk projelerine dikkati çeken Prof. Dr. Çetin, öğrencilerin bu faaliyetlerle kendilerini hayata hazırladıklarına işaret etti.

Kaliteli işler yapmak için gayret ettiklerini ifade eden Prof. Dr. Çetin, geçtiğimiz aylarda Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nün akredite olduğunu hatırlatarak Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin akredite olan birkaç fakülteden biri olduğunu söyledi. Ayrıca, Prof. Dr. Çetin konuşmasında Ocak ayında gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybedenleri saygıyla anarak “Allah bir daha devletimize, milletimize böyle bir felaket yaşatmasın” dedi. Prof. Dr. Çetin, “Hayatınızda dürüstlükten ve doğruluktan ayrılmayın. İşinizi en iyi şekilde yapın, objektif davranın, karar alırken vicdanınıza danışın, ülkenizi ve milletinizi sevin” diyerek sözlerini noktaladı.

Mezuniyet töreninde, öğrencilerin 4 yıllık faaliyetlerinden görüntülerin yer aldığı sinevizyon gösterimi de yapıldı.

Tören, Fakültemiz birincisi Gazetecilik Bölümü öğrencimiz Merve Ertürk, Fakülte ikincimiz Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencimiz Ecenur Gökçe ve Fakülte üçüncümüz Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencimiz Tuba Karkucak’ın konuşmalarıyla devam etti.

Programda Fakültemiz öğretim elemanları mezun olan öğrencilerimize teker teker mezuniyet belgelerini takdim etti. Mezuniyet töreni öğrencilerimizin coşkulu bir şekilde keplerini havaya atmalarıyla sona erdi.