Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Üniversitemizde “2023 Yılı Akademik Cübbe Giyme ve Akademik Başarı, Teşvik ve Ödül Töreni” Heyecanı

Üniversitemizde “2023 Yılı Akademik Cübbe Giyme ve Akademik Başarı, Teşvik ve Ödül Töreni” düzenledi. Törende “2023 yılında Akredite Olan Program Ödülü” Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Muharrem Çetin ve Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Ersoy Soydan’a takdim edildi.

Üniversitemiz Merkez Kütüphanesi Sezai Karakoç Salonu’nda gerçekleştirilen törene, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ve Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Kasım Yenigün, Prof. Dr. Mehmet Atalan, Prof. Dr. Ömer Küçük, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Muharrem Çetin, diğer fakülte dekanları başta olmak üzere birçok akademisyen katıldı.

Tören, Üniversitemizin tanıtım videosunun gösterimi ile başladı ve ardından Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğrencileri tarafından düzenlenen müzik dinletisiyle devam etti.

Törenin açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, insan merkezli eğitim-öğretim faaliyetleriyle bölgenin ve ülkenin sosyal, kültürel, ekonomik, bilimsel ve teknolojik kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla çalışan ve 18’inci yaşını kutlayan Kastamonu Üniversitesi’nin akademik ve fiziki yapılanmasının da büyük ölçüde tamamlandığının altını çizdi.

Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu Üniversitesi’nin kuruluşunda ve bugünlere gelmesinde katkı ve destekleri olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, kuruluşta ve devamında katkı veren bakan ve milletvekilleri ile geçmiş ve şimdiki Vali ve Belediye Başkanlarına, hayırseverlere, il kamu kurum ve kuruluşlarının idarecileri ile sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ve şükranlarını sundu.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Baki kalan bu kubbede bırakacağımız en hoş sada, milletimize, ülkemize ve insanlığa faydalı olmak adına yaptıklarımız ve ardımızdan gelenlere aktardıklarımızdır. Karda yürürken iz bıraktığımız gibi akademi dünyasında da yaptıklarımızla ve yapmadıklarımızla arkamızda bir iz bıraktığımızı ve kendimize ait defterin boş sayfalarını doldurduğumuzu unutmayalım. Arkamızda nasıl bir iz ve isim bırakmak istediğimiz sorusunu kendimize sorarak ve verdiğimiz cevap doğrultusunda yol yürümeye devam etmemiz gerektiğini özellikle hatırlatmak isterim.”

Konuşmanın ardından akademik ataması ve yükseltilmesi yapılan 21 Profesör, 32 Doçent ve 29 Doktor Öğretim Üyesi olmak üzere 82 akademisyen cübbe giydi.

Törende, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları, en fazla Q1 yayın yapan, en fazla ulusal/uluslararası yayın ödülü, akredite olan bölüm ödülü, en fazla TÜBİTAK üniversite öğrencileri araştırma projesi kapsamında en fazla öğrenci projesi olan birim ödülü, ulusal/uluslararası proje ödülü, patent/faydalı model ödülü, akademik teşvik ödülü, TÜSEB ödülü, TÜBİTAK proje ödülleri, TEKNOFEST ödülü, ulusal müsabakalar ve uluslararasılaşma çalışmaları gibi çeşitli kategorilerde toplamda 85 akademisyene ödül takdiminde bulunuldu.

Törende, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Muharrem Çetin ve Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Ersoy Soydan’a da “2023 yılında Akredite Olan Program Ödülü” takdim edildi.